Topic: atari 400 power supply question  (Read 2163 times)

Author Message

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline traindriver69

  • ZX80
  • *
  • Posts: 38
  • Kudos 3
    • View Profile
atari 400 power supply question
« on: November 26, 2014, 03:20:10 PM »
Hi all
I have a boxed atari 400 on its way but has no power supply with it but in my collection I have one my problem is at the moment there is no plug on it and the two wires are not color coded so I am not sure which wire goes where in the plug or does it mater.
many thanks in advance

Offline Panther

  • Committee
  • Amiga 4000
  • *
  • Posts: 4180
  • Kudos 35
  • Gender: Male
  • Look at the size of my.......Paws
    • View Profile
Re: atari 400 power supply question
« Reply #1 on: November 26, 2014, 04:10:44 PM »
Hi Traindriver69,

As the power supply is AC then the polarity is alternating so I wouldn't have thought it made a difference, although saying this a quick scan of Wikipedia says "In AC systems the two wires alternate polarity many times per second. In this context, "polarity" refers to the order in which the neutral and phase wires are connected. This is meaningful only with respect to ground potential. Reverse polarity could be dangerous." but I think this is referring more to mains (240v) setup rather than the output from a 9v supply.

But I may well be wrong, so I hope I haven't confused you too much  ;) This is why I don't usually answer techy questions !

Offline traindriver69

  • ZX80
  • *
  • Posts: 38
  • Kudos 3
    • View Profile
Re: atari 400 power supply question
« Reply #2 on: November 26, 2014, 04:41:27 PM »
I just dont understand why the wires for the mains plug are not color coded unless there is someone out there who has one and can lok in the plug the part number is C017945 its a 9v ac 31 VA

Offline Panther

  • Committee
  • Amiga 4000
  • *
  • Posts: 4180
  • Kudos 35
  • Gender: Male
  • Look at the size of my.......Paws
    • View Profile
Re: atari 400 power supply question
« Reply #3 on: November 27, 2014, 12:38:40 PM »
I'll try and have a look tonight, if not over the weekend.

Offline Panther

  • Committee
  • Amiga 4000
  • *
  • Posts: 4180
  • Kudos 35
  • Gender: Male
  • Look at the size of my.......Paws
    • View Profile
Re: atari 400 power supply question
« Reply #4 on: December 03, 2014, 04:56:37 PM »
Hi Traindriver69,

I have two power supplies one for the computer and one for the disk drive, one is branded 'Ingersoll' and the other is 'Tadmod', both have the wires colour coded (at least one is blue).

Sorry I can't be of more help with this !